Opera “Der Zwerg” de Alexander von Zemlinsky în programul Festivalului “George Enescu”

Două concerte vor avea loc astăzi în Bucureşti, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”.

Orchestra de Cameră Mahler condusă concert-maestrul Matthew Truscott va susţine un concert în această după-amiază, de la ora 16.30, la Sala Mare a Ateneului Român. Solistă – pianista Yuja Wang.

Din program fac parte Simfonia nr. 31 în Re major de Joseph Haydn, Capriccio pentru mâna stângă și ansamblu de suflători de Leos Janáček, Octet pentru suflători de Igor Stravinski şi Concertul nr. 2 op. 102 în Fa major pentru pian și orchestră de Dmitri Șostakovici.

Accesul publicului în sala de concert este condiţionat de prezentarea certificatului verde care trebuie sa fie generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii de protecție este obligatorie. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical; din studioul postului nostru va comenta Monica Isăcescu.

Opera „Der Zwerg” de Alexander von Zemlinsky, în versiunea concertantă, va fi prezentată în această seară la Sala Palatului din Capitală. De la ora 19.30, sub conducerea dirijorului Oleg Caetani vor evolua solişti precum Lucia Cesaroni, Emily Magee, Kristinn Sigmundsson şi Rodrick Dixon, printre alţii. Îşi dau concursul Corul Academic Radio şi Orchestra Națională Radio; pregătirea ansamblului coral a fost asigurată de Ciprian Țuțu. Regia multimedia este semnată de Carmen Lidia Vidu. Accesul publicului se va face doar cu îndeplinirea condițiilor sanitare – distanțare fizică și purtarea măștii de protecție