Opera Națională București, stagiune online în luna aprilie

Publicul iubitor al artei lirice este invitat să susțină artiștii primei scene lirice a țării într-un demers virtual și să vizioneze spectacole unice prin concept și calitate ce vor fi difuzate în fiecare zi de duminică a săptămânii. Emoția prin sunet transmisă de operele în concert și emoția prin mișcare a Galei Extraordinare de Balet reprezintă oferta Operei Naționale pentru a traversa împreună această perioadă de încercare pentru spațiul cultural românesc. Spectacolele vor fi înregistrare în cursul săptămânii în care sunt programate spre difuzare.

„Trubadurul” lui Giuseppe Verdi, una dintre operele sale cele mai intense, mai dramatice şi, paradoxal, accesibile publicului, este programat duminică, 11 aprilie, începând cu ora 19:00. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 14 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând cu data și ora difuzării.

Duminică, 18 aprilie, de la ora 19:00, prima scenă lirică a țării propune spectacolul „La Traviata” de Giuseppe Verdi, operă în concert. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 21 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând cu ora difuzării.

„Gala Extraordinară de Balet” se dorește a fi o celebrare la cel mai înalt nivel, a artei dansului cu momente coregrafice de mare succes, din spectacole renumite ale repertoriului clasic universal: „Lacul lebedelor”, „Don Quijote”, „Corsarul”, „Giselle”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, „Spărgătorul de nuci”. Sâmbătă, 24 aprilie, începând cu ora 19:00, este data difuzării, iar biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până marți, 27 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de sâmbătă, 24 aprilie, ora 19:00.

Duminică, 25 aprilie, începând cu ora 19:00, suntem invitați la una dintre cele mai comice opere care s-au scris vreodată, „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, operă în concert. Biletele se pot achiziționa de pe https://tickets.operanb.ro/ până miercuri, 28 aprilie, ora 19:00. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 72 de ore, începând de de la data și ora difuzării.