Orchestra de Cameră din Lausanne şi Filarmonica della Scala – în Festivalul „Enescu”

Festivalul Internațional „George Enescu” continuă astăzi, 2 septembrie 2021, cu noi propuneri. De la ora 16:30, la Ateneul Român va concerta Orchestra de Cameră din Lausanne, sub bagheta dirijorului Joshua Weilerstein. Programul cuprinde creații de Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann, George Benjamin și Joseph Haydn, iar în ipostază solistică se va afla pianistul Cristian Budu.

Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical. La Sala Radio, de la ora 18:00 se va afla pe scenă orchestra Filarmonicii din Brașov, condusă de dirijorul Răzvan Apetrei. Participă Corul Regal, pregătit de Antonel Temistocli și pianista Cristiana Mihart, sopranele Irina Iordăchescu, Daniela Bucșan, mezzosoprana Alina Silvia Dragnea și basul Iustinian Zetea – soliști.

Programul este alcătuit din lucrări compuse de Jean-Baptiste Lully, Wolfgang Amadeus Mozart, Henry Purcell și Livia Teodorescu-Ciocănea, printre alții. De la ora 19:00, la Cluj-Napoca va avea loc un concert susținut de orchestra Filarmonicii „Transilvania” sub bagheta dirijorului Alexander Liebreich. Pe afiș figurează titluri de lucrări semnate Cornel Țăranu, Jiří Kadeřábek, Dieter Ammann și Pascal Dusapin. Evoluează, ca soliști, soprana Diana Țugui, mezzosoprana Iulia Merca și pianistul Andreas Haefliger. Ziua se încheie cu concertul Filarmonicii della Scalla, dirijată de Andrés Orozco-Estrada. Veți putea audia Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră de Antonín Dvořák, cu Daniel Müller-Schott solist, și Simfonia a II-a în re major de Johannes Brahms. Concertul are loc la Sala Palatului, de la ora 19:30. Accesul publicului la concertele desfășurate la Ateneul Român și la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă al României se face în baza certificatului verde, generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro.