Orchestra Filarmonicii bucureștene și Orchestra Academiei „Santa Cecilia” astăzi, la Festivalul „George Enescu”

Orchestra Filarmonicii bucureștene concertează astăzi, 23 septembrie, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, pe scena Ateneului Român.

De la ora 16:30, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea, programul începe cu Suită din muzica de scenă „Peer Gynt” op. 23 de Edvard Grieg, în cadrul căreia vor evolua soprana Rodica Vică și actorul Vlad Ivanov. Partea secundă a evenimentului este dedicată oratoriului „Strigoii” compus de George Enescu pe versuri de Mihai Eminescu, lucrare reconstruită de Cornel Țăranu și orchestrată de Sabin Păutza. În distribuția lucrării îi regăsim pe soprana Rodica Vică, tenorul Tiberius Simu, baritonul Florin Estefan și pe actorul Alin Anca – narator.

La Sala Palatului, Orchestra Academiei Naționale „Santa Cecilia” din Roma concertează începând cu ora 19:30, sub bagheta lui Daniele Gatti. Programul începe cu Simfonia a IV-a de George Enescu (terminată de Pascal Bentoiu) și continuă cu o lucrare semnată de Maurice Ravel – Concertul în sol major pentru pian și orchestră, al cărui solist va fi pianistul Jean Yves Thibaudet. Seara se încheie cu „Marea” – Trei schițe simfonice pentru orchestră de Claude Debussy.

Rata de infectare din București a ajuns ieri, 22 septembrie, la 3,3 la mie, astfel că accesul în sălile de concert din capitală se va face doar în baza certificatului verde sau al unui test rapid antigen negativ. Până acum, această condiție a fost impusă doar la Ateneul român și la Sala „Auditorium”, astfel că devine obligatorie și pentru evenimentele ce au loc la Sala Palatului și Sala Radio. O altă condiție este scăderea limitei locurilor ocupate în sală, însă niciunul dintre evenimentele rămase în agenda Festivalului „George Enescu” nu este afectat de această reglementare, având în vedere faptul că biletele vândute la aceste evenimente nu depășesc 50% din capacitatea sălilor.