Orchestra Operei „Metropolitan” îşi reia activitatea

În urma semnării unei noi înţelegeri financiare între Orchestra Operei „Metropolitan” din New York şi conducerea instituţiei, începând de astăzi, 30 august 2021, ansamblul îşi va relua activitatea. Corul operei participă deja la repetiţii, începând din 10 august. Astfel, după aproape un an şi jumătate de la încetarea activităţii din cauza pandemiei, celebra instituție newyorkeză se pregăteşte pentru deschiderea stagiunii 2021–2022, care va avea loc în data de 27 septembrie 2021.

O noutate în activitatea orchestrei o va constitui o serie de şase concerte camerale care se va derula la Weill Recital Hall din cadrul celebrului complex Carnegie Hall. Ideea i-a aparţinut dirijorului Yannick Nézet-Séguin, directorul muzical al Operei, care s-a inspirat din activităţile instrumentiştilor din timpul perioadei de lockdown.

Deschiderea stagiunii va fi precedată de două concerte care vor avea loc în aer liber, în Damrosh Park din New York. În serile de 4 şi 5 septembrie 2021, corul şi orchestra Operei, conduse de Yannick Nézet-Séguin vor prezenta Simfonia a II-a de Gustav Mahler. Soliste: soprana Ying Fang şi mezzo-soprana Denyce Graves. Organizatorii vor asigura, gratuit, locuri pentru aproximativ 2.500 de spectatori.