Pelerinajul religios de la Iași: Mii de credincioși vin la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

Getting your Trinity Audio player ready...

Pelerinajul religios de la Iași a început, cu mii de credincioși care așteaptă să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Racla cu moaștele sfintei a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană Iași și a fost așezată în baldachinul special amenajat în curtea lăcașului de cult. Evenimentul religios a atras atenția a sute de persoane care au asistat la ceremonia de scoatere a raclei din catedrală, iar pe străzile din jurul lăcașului de cult, mii de pelerini așteaptă rândul pentru a se închina.

La ceremonia religioasă au participat 32 de preoți, care au purtat racla pe rând și au așezat-o în baldachinul amenajat în curtea catedralei. Momentul a durat câteva zeci de minute și a fost urmărit de sute de credincioși. Se estimează că peste 7.500 de oameni au ajuns la Iași în cursul dimineții cu 150 de autocare de la Voluntari, primele autocare intrând în oraș după ora 4:00.

Racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva va rămâne în curtea catedralei până duminică, 15 octombrie. Alături de moaștele Ocrotitoarei Moldovei, vor fi aduse și moaștele Sfântului Andrei Criteanul, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta). Autoritățile estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor participa la acest pelerinaj religios. Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău au menționat că perioada de afluență maximă a pelerinilor va fi 13-14 octombrie, cu un șir de oameni de peste trei kilometri lungime și un timp de așteptare cuprins între 16 și 20 de ore.