PNL Brașov propune un fost ofițer al Securității comuniste pentru conducerea unei companii municipale

Getting your Trinity Audio player ready...

Organizația PNL Brașov a propus un fost ofițer al Securității comuniste, Nicolae Paraschiv, pentru un post în Consiliul de Administrație al companiei municipale RIAL. Conform publicației BizBrașov, Consiliul pentru Studierea Arhivelor (CNSAS) a decis anterior că Nicolae Paraschiv a făcut poliție politică, dar Curtea de Apel București a admis plângerea acestuia, stabilind că nu a făcut poliție politică.

Propunerea a fost adusă în discuție în ședința de consiliu local de marți, 31 octombrie. Cu toate acestea, primarul Allen Coliban (USR) a intervenit și a retras acest punct de pe ordinea de zi, în încercarea de a împiedica numirea. Primarul a criticat decizia PNL de a-l nominaliza pe Nicolae Paraschiv, descriindu-l ca un „securist cu acte în regulă” și a subliniat că PNL „nu a înțeles mesajul electoratului din 2020”.

Nicolae Paraschiv a ocupat anterior funcția de secretar al Primăriei Brașov în mandatul fostului primar PNL, George Scripcaru. De asemenea, a fost angajat al Securității, având diverse grade, inclusiv în Serviciul Antiterorist din I.J.S. Brașov.

Compania municipală RIAL SRL are ca obiectiv administrarea locuințelor și spațiilor cu altă destinație din fondul imobiliar al Municipiului Brașov.