Premieră cu opera „Don Carlo” @ ONB

O nouă premieră cu opera „Don Carlo” de Giuseppe Verdi va fi prezentată publicului meloman duminică, începând cu ora 18,30, pe scena Operei Naţionale Bucureşti.

Spectacolul este programat şi joi, 22 februarie, de la aceeaşi oră, la ONB, informează un comunicatul din partea instituţiei.

Regia, decorul, costumele şi luminile spectacolului poartă semnătura regizorului italian Mario De Carlo, la pupitrul dirijoral urmând a se afla maestrul Tiberiu Soare. În distribuţia spectacolului se regăsesc atât nume sonore ale primei scene lirice româneşti, cât şi artişti recunoscuţi pe plan internaţional. Corul Operei Naţionale Bucureşti va fi pregătit de către Daniel Jinga.

„Rolul de regizor (şi scenografie şi costume) în cazul ‘Don Carlo’ este ca şi cum te-ai arunca de pe stânca din Acapulco. Chiar dacă ştii că vei scăpa cu viaţă – pentru că alţii au făcut asta înaintea ta – riscul de a fi rănit este mare; şi, mai presus de toate, tensiunea adrenalinei se ridică la niveluri critice”, afirmă Mario De Carlo, citat în comunicat.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti sau online, la http://tickets.operanb.ro.

Regizorul italian Mario De Carlo a colaborat cu numeroase teatre lirice din Italia şi din întreaga lume cum ar fi: Teatrul „Filarmonico” din Verona („Don Pasquale” de G. Donizetti), Arena din Verona („Cavalleria rusticana” de P. Mascagni), Teatrul „Massimo” din Palermo („Cenuşăreasa” de G. Rossini).