Premierul Marcel Ciolacu discută reforma bugetară și combaterea evaziunii fiscale cu Consiliul Investitorilor Străini

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut miercuri consultări cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini. În cadrul discuțiilor, Ciolacu a transmis determinarea guvernului de a implementa planurile de reformă bugetară asumate și de a combate evaziunea fiscală, continuând în același timp măsurile de echitate fiscală.

În cadrul consultărilor desfășurate la Palatul Victoria, au fost abordate teme precum pachetul de măsuri fiscal-bugetare, digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și viziunea guvernului privind încurajarea investițiilor străine. Premierul a subliniat importanța digitalizării ANAF și reorganizării Ministerului Finanțelor.

Marcel Ciolacu a invitat Consiliul Investitorilor Străini la un dialog constant cu Guvernul și a solicitat susținerea și ideile acestora pentru proiecte de investiții în două domenii strategice: industria alimentară și cea a materialelor de construcție. A fost convenită instituirea unui mecanism de lucru consolidat între Guvern și Consiliu, cu întâlniri regulate la care să participe și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Economiei.

Reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini au apreciat perspectiva guvernului în privința politicii de investiții și propunerea de a avea reuniuni lunare ale unui grup de lucru mixt. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea unui dialog constant pentru a asigura suport și pentru a pune în practică normele de aplicare ale măsurilor fiscale din zona impozitului pe cifra de afaceri.