Preşedintele Institutului Cultural Român a făcut nominalizările pentru conducerea ICR Londra

aura woodward regele charles e1686291717869 640x400

Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, le-a propus pe Aura Woodward pentru funcţia de director al ICR Londra şi pe Raluca Cimpoiaşu pentru funcţia de director adjunct, au declarat surse oficiale pentru News,ro. Noile propuneri au fost trimise deja pentru avizare către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Culturii.

Informaţia a fost confirmată, la solicitarea News.ro, de Liviu Jicman, preşedintele ICR, care a adăugat că nu va comenta respectivele propuneri înainte de audierea candidatelor în Comisiile reunite de cultură şi politică externă ale Senatului.
Aura Woodward are o experienţă de peste 20 de ani în strategie, management şi comunicare. În perioada 2014 – 2019, Aura Woodward a condus Fundaţia Prinţul de Wales România, dezvoltând proiecte culturale importante, inclusiv în domeniul protejării patrimoniului arhitectural şi de susţinere a unor forme de artă tradiţională. Anterior, Aura Woodward a fost jurnalist radio la BBC World Service. Între 2021-2022, a activat ca ofiţer consular în cadrul Ambasadei României din Regatul Unit al Marii Britanii.
Raluca Cimpoiaşu îşi desfăşoară în prezent activitatea la ICR New York, iar anterior a fost referent relaţii la ICR Londra (2010-2018).
Fosta şefă a ICR Londra, Catinca Nistor, a fost eliberată din funcţie la jumătatea lunii mai, atât numirea sa, cât şi mandatul fiind controversate.
De numele Catincăi Nistor se leagă mai multe controverse. În aprilie 2022 a fost propusă și susținută de PSD în Parlament pentru numirea la șefia ICR Londra. Audierea acesteia în comisiile de specialitate ale Parlamentului a creat revolta parlamentarilor din opoziție care au atras atenția ca aceasta nu are pregătire pentru postul pe care a fost propusă.

Catinca Maria Nistor (33 de ani) este actriță și a fost colaboratoare a postului lui Adrian Sârbu, Aleph News, în calitate de prezentatoare. Ea este este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra, scrie culturaladuba.ro. Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai PSD-istului Valeriu Zgonea.

Nistor a fost timp de aproximativ un an director interimar al Teatrului Bulandra, în mandatul primarului Gabriela Firea, și a fost dată afară după un protest public al actorilor de la Bulandra. Ulterior, a fost trimisă și în judecată de noua conducere interimară pentru că și-ar fi atribuit sume de bani necuvenite.

În primă instanță, pe 19 septembrie 2021, Tribunalul București a decis să anuleze contractele încheiate pe drepturi de autor și a obligat-o pe pârâtă să returneze teatrului aproape 7000 de euro. Decizia nu este, însă, definitivă.