Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în vizită oficială în România

Getting your Trinity Audio player ready...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua marți o vizită oficială în România, marcând astfel prima sa vizită în țara noastră. În cadrul acestei vizite, liderul ucrainean va avea întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu, precum și cu președinții celor două Camere ale Parlamentului, Alfred Simonis și Nicolae Ciucă.

Un moment deosebit al vizitei va fi discursul pe care Zelenski îl va susține în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, programat pentru ora 16:30. De asemenea, surse politice au menționat pentru News.ro că președintele Ucrainei ar putea să depună o coroană la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

Ultima discuție dintre președintele Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski a avut loc joi, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene din Granada, Spania. Premierul ucrainean, Denis Șmîhal, a confirmat anterior că Zelenski va vizita România, fără a preciza însă data exactă a vizitei.

Această vizită vine într-un context regional complex și subliniază importanța relațiilor bilaterale dintre România și Ucraina.