Prețul petrolului a scăzut luni cu peste 3%

Getting your Trinity Audio player ready...

Prețurile petrolului au înregistrat luni o scădere semnificativă, diminuându-se cu peste 3%. Această descreștere vine în contextul în care piețele financiare sunt afectate de temerile legate de creșterea cazurilor de COVID-19 și de posibilele repercusiuni asupra cererii globale de petrol.

Investitorii sunt preocupați de faptul că noile focare de infecție cu coronavirus, în special varianta Omicron, ar putea conduce la impunerea unor noi restricții și, implicit, la o scădere a cererii de petrol pe plan global. Aceste temeri sunt amplificate de faptul că multe țări au început deja să reintroducă măsuri de izolare sau să limiteze călătoriile internaționale.

Scăderea prețurilor petrolului afectează, de asemenea, țările producătoare de petrol, care se bazează pe veniturile din exporturile de hidrocarburi pentru a-și finanța bugetele.

Este esențial ca investitorii și piețele financiare să monitorizeze evoluția situației, întrucât fluctuațiile prețurilor petrolului pot avea un impact semnificativ asupra economiei globale.