Primăria Brașov recâștigă Restaurantul Cerbul Carpatin

Getting your Trinity Audio player ready...

După patru ani de procese, Tribunalul Brașov a decis miercuri ca Restaurantul Cerbul Carpatin, un monument istoric situat în centrul orașului Brașov, să revină în patrimoniul municipiului. Această decizie marchează un moment important pentru patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Restaurantul Cerbul Carpatin, parte a fostei Case a Negustorilor, a fost construit între anii 1541 și 1547 de Apollonia Hirscher, văduva judelui Brașovului, Lukas Hirscher. În perioada medievală, clădirea a servit ca principal loc de întâlnire pentru breslele de meșteșugari și era un fel de piață acoperită a orașului, având o importanță semnificativă în comerțul local.

În perioada 1960-1963, monumentul a suferit transformări majore, primind numele de Cerbul Carpatin. Ulterior, a intrat în patrimoniul SC Postăvarul SA și a fost implicat în procesul de privatizare.

Primarul Allen Coliban a exprimat satisfacția față de această decizie, subliniind importanța obiectivului pentru patrimoniul și istoria Brașovului. El așteaptă ca sentința să fie definitivată în câteva luni, astfel încât clădirea să fie redeschisă cetățenilor și vizitatorilor.