Primăria Făgăraș face recomandări șoferilor care tranzitează zona urmare a închiderii circulației pe Valea Oltului

Getting your Trinity Audio player ready...

Începând cu data de 8 iulie 2024, circulația rutieră pe Valea Oltului este închisă pe timpul zilei pentru o perioadă de o lună, ca urmare a lucrărilor la autostrada Sibiu – Pitești. Această măsură afectează semnificativ traficul între Sibiu și Brașov, determinând conducătorii auto să utilizeze rute alternative.

Având în vedere închiderea temporară a circulației pe Valea Oltului și lucrările de infrastructură din Făgăraș, autoritățile recomandă șoferilor care doresc să tranziteze Municipiul Făgăraș să folosească rute alternative pentru a evita aglomerația. Ruta sugerată include DJ105C și DJ104A (Drumul de sub munte – recent renovat), care vor permite evitarea aglomerării și asigurarea unui trafic mai fluent.

Pentru traseul Sibiu – Brașov:
– Sibiu ➡️ (E68) Sens giratoriu Veștem ➡️ Ucea de Jos (DJ105C) ➡️ Victoria (DJ104A) ➡️ Recea ➡️ Șercăița ➡️ Șinca Veche ➡️ Perșani (E68) ➡️ Brașov

Pentru traseul Brașov – Sibiu:
– Brașov (E68) ➡️ Perșani (DJ104A) ➡️ Șinca Veche ➡️ Șercăița ➡️ Recea ➡️ Victoria (DJ105C) ➡️ Ucea de Jos (E68) ➡️ Avrig ➡️ Sens giratoriu Veștem ➡️ Sibiu

Această măsură este necesară pentru a facilita lucrările majore la autostrada Sibiu – Pitești, care sunt esențiale pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere naționale. Cu toate acestea, închiderea circulației pe Valea Oltului va genera o creștere a fluxului rutier pe rutele alternative, iar autoritățile locale anticipează o creștere suplimentară a traficului datorită revenirii acasă a numeroșilor făgărășeni din străinătate în această perioadă.

Pentru a minimiza disconfortul cauzat de aceste schimbări, autoritățile locale recomandă conducătorilor auto să planifice din timp călătoriile și să urmărească informațiile actualizate despre trafic. Este esențial ca șoferii să respecte semnalizarea rutieră și indicațiile autorităților pentru a asigura siguranța și fluiditatea traficului.