‘Primăvara muzicală austriacă’ – serie organizată de Forumul Cultural Austriac

Sub genericul Primăvara muzicală austriacă, Forumul Cultural Austriac organizează o serie de recitaluri online susţinute, la Bucureşti şi Iaşi, de artişti din Austria.

Primul eveniment va avea loc la Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu din Iaşi, pe 15 martie, de la ora 19,00. Trioul Artio din Viena va interpreta creaţii de Ludwig van Beethoven, Kurt Estermann și Antonín Dvořák. Iar în 27 martie, de la ora 18.00, acelaşi ansamblu va susţine un recital online, dedicat Zilei şi Lunii internaţionale a Drepturilor Femeii, programul cuprinzând piese de Clara Schumann, Felix Mendelssohn şi Lera Auerbach.

Tot în cadrul seriei propuse de Forumul Cultural Austriac, va avea loc şi recitalul pianistului Gottlieb Wallisch, la Ateneul Român. Miercuri, 17 martie, de la ora 19.00, muzicianul austriac va prezenta Fantezia KV 397 în re minor de Wolfgang Amadeus Mozart, ciclul de piese Prin neguri de Leoš Janáček şi Sonata D 959 în La major de Franz Schubert.

Concertul va fi transmis în direct pe paginile de Facebook ale Classix Festival, Forumului Cultural Austriac şi ale partenerilor evenimentului. Accesul este gratuit.

Informaţii suplimentare – https://bit.ly/TrioArtioRomania

Informaţii în timp real – https://www.facebook.com/events/432901104653388