Program integral Igor Stravinski în cadrul Festivalului „George Enescu”

O seară dedicată în exclusivitate compozitorului rus Igor Stravinski a fost gândită de organizatorii Festivalului Internaţional „George Enescu” pentru concertul de astăzi de la Sala Palatului (în 2021 împlininindu-se 50 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului).

Astfel, de la ora 19.30 publicul va putea urmări lucrarea „Potopul”, o alegorie biblică bazată pe povestea Arcei lui Noe, Variațiunile „In memoriam Aldous Huxley”, Simfonia pentru instrumente de suflat, opera-balet de cameră într-un act “Vulpea – poveste burlescă” şi „Nunta”, scene coregrafice pentru cor, soliști, 4 piane și percuție. Programul va fi prezentat de o distribuţie numeroasă, care cuprinde nume de prestigiu, sub conducerea dirijorului Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului.
Solişti – soprana Sofia Fomina, mezzosoprana Elena Manistina, tenorii Ivan Tursic, Alecsandr Fedorov, başii Vladimir Ognev, Bastian Kohl şi actorul Robert Powell. Orchestra serii este cea a Radiodifuziunii din Berlin, alături de care va participa Corul Filarmonicii „George Enescu”, pregătit de Iosif Ion Pruner. Îşi dau concursul pianiștii Daniel Ciobanu, Andrei Licareț, Mihai Ritivoiu şi Alexandra Silocea. Regia multimedia este semnată de Carmen Lidia Vidu. Accesul publicului în Sala Mare a Palatului se va face doar cu îndeplinirea condițiilor sanitare – distanțare fizică și purtarea măștii de protecție.