Proteste în „Cartierul roșu” din Amsterdam

Getting your Trinity Audio player ready...

Lucrătorii sexuali din Amsterdam protestează față de planul de mutare a celebrului lor „cartier roșu” într-un „centru erotic” situat în afara orașului. Primarul Femke Halsema dorește să relocheze zona cunoscută sub numele de „De Wallen” pentru a reduce numărul turiștilor și infracțiunilor minore din zonă și pentru a schimba imaginea Amsterdamului de „oraș al păcatelor”. Această mutare a stârnit opoziția atât a lucrătorilor sexuali, cât și a localnicilor.

Lucrătorii sexuali consideră că sunt făcuți țapi ispășitori pentru problemele din zonă, și susțin că nu sunt vinovați de aglomerația și infracțiunile din zonă. Primarul Halsema și-a manifestat de mult timp dorința de a restricționa sau muta „cartierul roșu” și a rezervat trei posibile locații pentru un centru erotic cu 100 de camere pentru lucrătorii sexuali.

Controversele privind această mutare au ajuns până la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), deoarece una dintre locațiile posibile se află în apropiere de sediul său. EMA a exprimat îngrijorare cu privire la impactul acestei mutări asupra siguranței angajaților care lucrează târziu la birou.

Protestele împotriva mutării cartierului roșu au loc de 16 ani, iar primăria a amânat în repetate rânduri termenele pentru a face această schimbare. În același timp, Amsterdam a luat și alte măsuri pentru a schimba imaginea de „capitală a petrecerilor”, inclusiv lansarea unei companii de „stat departe” pentru a descuraja turiștii care vin să se distreze și să petreacă excesiv în oraș.