„Respirăm împreună”, proiect propus de muzicieni români în colaborare cu specialiști din domeniul medical

Cântăreți de operă și profesori de canto, coordonați de mezzosoprana Aura Twarowska, s-au alăturat doctorului Virgil Musta într-un proiect comun, la granița dintre muzică și medicină, intitulat „Respirăm împreună”.

Cu scopul de a sprijini bolnavii de Covid19 în recuperarea acestora, în cadrul unor întâlniri pe platforma Zoom, între 3 și 18 aprilie 2021, vor fi prezentate exerciții de reantrenare a respirației, specifice tehnicii de cânt, precum și experiențe ale mentorilor programului privind infecția cu Covid19.

Mentorii programului sunt: sopranele Leontina Văduva, Cellia Costea, Teodora Gheorghiu, Laura Tătulescu, Veronica Anușca, Silvia Micu și Cleopatra David, mezzosopranele Ruxandra Donose, Aura Twarowska și Mariana Colpoș, tenorii Marius Vlad Budoiu și Daniel Zah și bas-baritonul Valentin Vasiliu, cărora li se alătură medici, profesori, terapeuți sau psihologi.

Lansarea va avea loc în 2 aprilie, de la ora 20:00, pe platforma Zoom, iar înscrierile se pot face la adresa de mail respiram.impreuna@gmail.com.