România are nevoie de artă! Tinerii talentați au nevoie de noi!

Fundația Regală Margareta a României continuă și în acest an, sub auspiciile pandemiei globale, tradiția Concertului Regal oferind publicului un alt tip de act artistic. Majestatea Sa Margareta va transmite un mesaj de susținere, iar o adevărată “orchestră” a personalităților de cultură vor susține într-un glas, chiar de pe scena Ateneului Român, mesajul “România are nevoie de artă”.

Duminică, 25 octombrie 2020, de la ora 18.00. Concertul Regal, cu o istorie de 12 ani, reunea pe scena Ateneului Român, în ziua de naștere a Regelui Mihai, pe 25 octombrie, muzicieni români de succes internațional și mari orchestre, în susținerea tinerilor artiști români. Anul acesta, personalități de renume din lumea artei și a muzicii clasice se reunesc în campania „România are nevoie de artă”, inițiată de Fundația Regală Margareta a României pentru a mobiliza fondurile necesare susținerii programului național Tinere Talente. România pierde în fiecare an zeci de tineri talentați, muzicieni și artiști vizuali, care nu au șansa să-și dezvolte și manifeste talentul. Publicul poate dona prin SMS cu textul ARTA la 8864, sprijinind astfel, cu 4 Euro lunar, bursele Tinere Talente.

Muzicieni de elită ai scenelor lumii  vorbesc despre implicarea lor personală în susținerea viitorului artistic al României și despre emoționantele momente alături de public cu ocazia Concertelor Regale caritabile, la care au fost protagoniști pe scena Ateneului Român.

Personalități culturale emblematice explică rolul esențial al artei în destinul unei țări ca România și vorbesc despre experiența lor personală alături de bursierii Tinere Talente, în calitate de mentori și susținători ai acestora.

Foști și actuali bursieri ai Fundației, muzicieni cu o carieră artistică de succes, vorbesc despre importanța crucială a susținerii primite la început de drum, prin bursă, mentorat și promovare, în cadrul programului național Tinere Talente.

Mulți copii talentați provin din familii ale căror posibilități financiare nu le permit să-și dezvolte talentul. Ca răspuns la această problemă, Fundația Regală Margareta a României a creat un program național pentru a sprijini, îndruma și promova acești tineri talentați pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Investiția Fundației Regale Margareta a României însumează 1,6 milioane Euro, fonduri atrase prin sponsorizări și donații. Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, laureat la Gala Societății Civile.

În fiecare zi se poate naște un Enescu pe care îl pierdem fără să știm! Donațiile realizate prin SMS la 8864 cu textul ARTĂ, în valoare de 4 Euro lunar, vor sprijini bursele Tinere Talente 2021.