S-a lansat în România un nou volum al actriței și scriitoarei Ada D’Albon

Actriță și autoare a două volume deja publicate, “Ultima vară în Bretania. Istoria unui exil” și “Fără titlu”, Ada D’ Albon propune publicului român un roman polițist care reprezintă, din anumite puncte de vedere, o rescriere modernă a destinului Vitoriei Lipan.

Acest lucru este vizibil prin întruchiparea personajului Vitoria Lungu care-și caută, de această dată, fiul dispărut și nu bărbatul, ca în cazul Baltagului lui Sadoveanu. Înțesat de intrigi spumoase și ițe încâlcite, în jurul unei minți diabolice și criminale, romanul urmărește traiectoria mai multor personaje, din România și din Franța, întro lume a artei, culturii, frumuseții, splendorii, pasiunii, dar și a râvnei nestăvilite, afacerilor murdare, crimelor multiple, secătuirii și murdăriei morale.

Prin drămuirea echilibrată a planurilor pe care autoarea le țese în roman, lectura poate reprezenta o desfătare literară pentru fanii acestui gen literar și nu numai. Urmărind cu abilitate caracterul personajelor, suspansul stârnește nu doar curiozitaea, ci implică și cititorul în dezlegarea misterelor care sunt îngroșate de tușa cuvântului bine strunit, de tiparele umane ale personajelor și popularea romanului cu diverse povești de dragoste, unele dintre ele stranii, bolnave, altele de o puritate rar întâlnite, care merg până la sacrificiu deplin (cum este cazul mamei, personajul principal al romanului, care reușește să descopere adevărul sumbru al dispariției fiului).