Sabina Legănaru și Kira Hagi, în dialog vizual la Galeria Galateca

Joi, 22 iulie 2021, începând cu orele 19:00, Galeria Galateca vernisează proiectul expozițional „Sound of Silence” care aduce împreună lucrări a două artiste cu experiență profesională și educație artistică diferite: Sabina Legănaru – antreprenoare, absolventă UNArte București, cu o licență și un master în pictură – și Kira Hagi – actriță, absolventă a Academiei de Film din New York și a Școlii Britanice din București, cu aptitudini CIE Advanced Level în Artă și Design.

Având-o curator pe Andreea Sandu, expoziția este însoțită de un text curatorial semnat de Ana Daniela Sultana și poate fi vizitată în perioada 22 iulie – 21 august 2021. AgențiadeCarte.ro este partener media.

„Sintagma «sound of silence» constituie un paradox deliberat întrucât fără liniște nu am putea percepe sunetul sau, pentru a-l cita pe Alan Watts, «liniștea este originea sunetului, la fel cum spațiul cosmic este originea stelelor». Totodată, liniștea este premisa multor practici spirituale, care presupun retragerea în tăcere ca formă de asceză sau în vederea conectării cu sinele suprem. […] Pe cât de vizibilă este deosebirea dintre cele două protagoniste ale dialogului vizual, ca practică artistică și abordare estetică – deosebire, de altfel, amplificată și de delimitarea spațială în care lucrările sunt dispuse în expoziție – pe atât de evidentă este, la amândouă, o anume tendință către o profundă explorare a sinelui. Dacă la Sabina Legănaru căutările interioare și sondările propriei biografii iau forma abstracției gestuale în pictură, la Kira Hagi acestea sunt documentate sub forma unui jurnal vizual ținut riguros pe parcursul a patru ani. Astfel, selecția de lucrări propune două parcursuri artistice distincte dar rezonante, reunite într-o autentică mărturie a expresiei personale și a devenirii de sine.” (Ana Daniela Sultana).