Se deschide „Seria Concertelor Enescu” la ICR Londra

Getting your Trinity Audio player ready...

Londra se pregătește pentru un eveniment muzical de excepție. Joi, 5 octombrie 2023, „Seria Concertelor Enescu”, cel mai longeviv program al Institutului Cultural Român de la Londra, își va deschide porțile pentru un nou început de stagiune. Violonistul Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail sunt artiștii care vor fi în centrul atenției la acest eveniment de mare anvergură.

Gabriel Croitoru, o prezență incontestabilă în viața muzicală din România, va aduce pe scena londoneză vioara ce i-a aparținut marelui George Enescu, Guarneri del Gesu, supranumită și „Catedrala” datorită acordurilor sale impunătoare. Alături de pianistul de calibru internațional, Horia Mihail, cunoscut pentru colaborările sale cu majoritatea orchestrelor simfonice din România și Orchestra Națională Radio, cei doi vor interpreta piese semnate de Mozart, Dvořák și Mendelssohn, fără a omite, desigur, compoziții ale lui George Enescu și Dan Dediu.

„Seria Concertelor Enescu” continuă să se bucure de o tradiție bogată, începută în 2007, sub egida Societății Enescu din Marea Britanie. La fel ca în anii trecuți, Sala Enescu din 1 Belgrave Square va găzdui aceste concerte, locație care a adunat sute de muzicieni români, britanici și internaționali de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, merită amintit că în 2015 și 2016, ICR Londra a fost desemnat de Time Out London ca fiind una dintre cele mai interesante adrese muzicale din centrul orașului.