Semifinale de vis la Cupa Mondială de Rugby

Getting your Trinity Audio player ready...

La Paris, pe celebrul stadion Parc de Princes, Cupa Mondială de Rugby intră în etapa semifinalelor, iar cele patru echipe rămase în competiție se pregătesc pentru două meciuri ce promit să ofere o doză generoasă de spectacol și suspans. Noua Zeelandă se va confrunta vineri seara de la ora 22.00 cu Argentina, în timp ce Africa de Sud va juca împotriva Angliei, sâmbătă la aceeasi oră. Toate echipele vor lupta pentru un loc în finala mult dorită, iar fanii de rugby sunt nerăbdători să vadă cine va cuceri titlul la Cupa Mondială.

În prima semifinală, „All Blacks” se va confrunta cu Argentina. Ambele echipe au avut parcursuri impresionante în turneu și au reușit să ajungă în semifinale după meciuri memorabile în sferturile de finală. Noua Zeelandă, triplă campioană mondială (1987, 2011 și 2015), pleacă cu prima șansă la calificarea în finală. De-a lungul istoriei, cele două echipe s-au întâlnit de 36 de ori, iar „All Blacks” au dominat cu 33 de victorii, un egal și doar două înfrângeri împotriva Argentinei. Cu toate acestea, Argentina speră să scrie istorie și să ajungă pentru prima dată în finala Cupei Mondiale.

În a doua semifinală, Africa de Sud, campioana en-titre, va da piept cu Anglia. Africa de Sud este considerată favorita după ce a eliminat Franța, țara gazdă, în sferturile de finală. Anglia, singura echipă din emisfera nordică care a câștigat un Mondial, se află în căutarea revanșei după înfrângerea suferită în finala din 2019 împotriva aceleiași echipe din Africa de Sud. Cele două echipe au o istorie bogată de întâlniri, cu două finale de Cupă Mondială câștigate de Africa de Sud în 2007 și 2019.

Câștigătoarele acestor două semifinale vor avansa în finala programată pe 28 octombrie pe Stade de Princes, în timp ce învinsele vor lupta pentru medalia de bronz cu o zi înainte pe același stadion.