Sergiu Cioiu – One Man Show @ Sala Radio

Sergiu Cioiu

Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat: “Pur și simplu” Sergiu Cioiu, înregistrat live cu compoziții proprii pe versuri de mari poeți români (Adrian Păunescu, Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, George Ranetti, George Topârceanu, Miron Radu Paraschivescu, Ștefan Radof și Geo Bogza) cu Lyuben Gordievski (pian şi baian), Vlad Crețu (chitara), Adrian Flautistu (contrabas), Dan Incrosnatu (percuţie). Cu ocazia acestui recital va avea loc lansarea CD-ului de către casa de discuri EUROSTAR.

Joi, 12 decembrie 2019, ora 19.00

––––––––––––––

Sergiu Cioiu, om spectacol, cu o lungă experiență de actor-cântăret, stabilit de peste 35 de ani în Canada, revine periodic în țară din aprilie 2016. Artistul participă la emisiuni de televiziune, prezintă recitaluri de succes pe scenele bucureştene, şi al unor teatre din ţară, în care îmbina cântecul cu poezia, reușind o adevărată fuziune cu publicul spectator.

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii ’60, ’70, care a lansat mari piese de succes precum “Cântecul vântului”, “Glasul tău”, “Pentru cine?”, “Mersi, Becaud”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, “Coloana fără sfârşit”, “Primul loc de pe pământ”, “Dintr-un milion” sau “Cine a găsit tinereţea mea…”.

Despre Sergiu Cioiu, Nichita Sănescu scria: “Bucuria interpretării lui, ne deschide pleoapa cu o stea…” Sergiu ne dăruiește acest CD, care are o semnificatie aparte în viața artistului. SERGIU CIOIU – PUR ȘI SIMPLU este… altceva, pentru că acest CD un fel de coronat opus înfățișându-l ca un veritabil compozitor! În primul rând pentru valoarea și varietatea muzicilor sale exprimând sentimente, stări și idei. Apoi că reflectă iscusință, prețuire, bun gust în selecția textelor, extrase din pagini aurite ale poeziei românești, uneori chiar cu acordul generos și tandru al autorilor. 17 muzichii izbutite (variate ca stil, tempo, culoare, armonie, oferind multiple nuanțe de interpretare) învelesc în carcasă sonoră poezii adevărate, de mare profunzime; unele sobre, altele sprințare, unele elegiace, altele de-adreptul filozofice și unele chiar umoristice. Remarcabilă strădania lui de restituire a unor valori literare românești, pe nedrept ignorate în uzul public de azi, în epoca tehnologiei 5G. Parcimonios cu idealurile și etaloanele sale artistice, S. Cioiu a transpus pe suport digital compozitiile sale, după numeroase confruntări cu publicul sălilor de concerte. CD-ul cuprinde înregistrari dintr-un concert live (Teatrelli, oct. 2018) realizat alături de 4 excelenți tineri muzicieni, sub bagheta unui maestru al sunetelor, Victor Pamfilov. BRAVO, Sergiu! Pentru Pașaportul de compozitor, cât și pentru interpretarea meșteșugită, ce atestă -încă odata- un artist de excepție în peisajul muzical românesc actual. Ioana Bogdan, realizator tv.

Albumele discografice, apărute intre 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul teatrului pentru publicul amator.

1. “Vântule şi alte cantece, Sergiu Cioiu cântă Mandy

2. “Pe cine numim …EU (dublu album cu cântece si poezii de Marin Sorescu).

3. “Cine a gasit tineretea mea…”(cântece din repertoriul artistului pe muzica celor mai cunoscuti si valoroşi compozitori din patrimoniul muzicii uşoare româneşti: Florin Bogardo, Ion Cristinoiu, Felicia Donceanu, Mihai Dumbravă, Robert Flavian, Cornel Fugaru, Emanuel Ionescu, Nicolae Kirculescu, Radu Şerban, Vasile Veselovski, H. Malineanu, Temistocle Popa, Laurentiu Profeta, Andrei Proşteanu, Vasile V. Vasilache).

În acestă perioadă a lansat un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de autoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.