Sibiu Jazz Competition 2021, o emulație născută din pasiunea pentru muzică

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român și internațional, pe 03 – 04 decembrie, la Sibiu, când artiști tineri extrem de talentați își vor da măsura propriei valori, aducând, în primul rând pe scenă, pasiunea pentru muzică.

Timp de 2 zile (03-04 decembrie) jazzul va fi disputat artistic și în final revendicat de acea formație care va putea să exprime cel mai convingător acest nobil sentiment care, împreună cu talentul, deschid calea orginalității în artă. În muzică acest lucru se simte dincolo de observația unei tehnici executate avant la letter.

”Această muzică și acest sentiment sunt cele care motivează artistul să se desăvârșească, să caute neîncetat calea spre originalitate. Fără concurență nu putem evolua în direcția dorită de noi, indiferent de talentul nostru înnăscut. Dincolo de tehnică, care se impune de la sine ca o garanție a profesionalismului și implicit a excelenței, muzica prespune dragoste și pasiune. Sibiu Jazz Competition le reunește pe toate la un loc, oferind șansa unei veritabile emulații”, explică Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival & Competition.

Competitia va debuta vineri, 3 decembrie, la orele 19:00, la Sala Thalia, cu un set up format din Andreea Lupascu, 7th SENSE și Power Vibes cu farmecul bogat al muzicii jazz, continuând sâmbătă, 4 decembrie, povestea muzicală cu Ioana & Dan, Quartal Formation și Radu Vâlcu Quintet. Seara se încheie cu Gala de Premiere ce va ridica pasiunea pentru muzică la rang de excelență.

Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979. Importanța sa este dată de cultivarea unei comunități de jazz și a tinerelor vlăstare care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit de jazz cu o pasiune profundă pentru muzică.

Biletele s-au pus in vanzare pe iabilet.ro.  Evenimentul va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a festivalului, sibiujazz.eu și jazzfeel.it.

Sibiu Jazz Competition 2021 este un eveniment realizat cu sprijinul: Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.