„Simfonia Alpilor”, dirijată de Christian Badea, se transmite la Filarmonica „George Enescu”

Corurile Filarmonicii „George Enescu” și al Operei Naţionale celebrează Crăciunul pe scena Ateneului Român

Joi, 12 noiembrie 2020, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” va transmite, în cadrul stagiunii online, înregistrarea unui concert condus de maestrul Christian Badea, dirijor principal al instituției.

Programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, prezentat pe 27 aprilie 2018, este alcătuit din lucrările Te Deum pentru Maria Tereza de Joseph Haydn, Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn şi orchestră, KV 495 de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia Alpilor de Richard Strauss. Solistul concertului de Mozart a fost Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internaţional, concermaistru invitat – violonistul David Lefèvre, Corul Filarmonicii „George Enescu” fiind pregătit de Iosif Ion Prunner.
Concertul este transmis pe canalele online ale instituției și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

„Concertul nr. 4 pentru corn şi orchestră este probabil cel mai frumos concert a lui Mozart pentru acest instrument. Avem norocul de a colabora cu unul din cei mai importanţi muzicieni ai momentului, cornistul britanic Martin Owen, fost solist al Filarmonicii din Berlin, de mulți ani şef de partidă la Orchestra Simfonică BBC din Londra şi profesor de corn la Royal Academy din Londra. A venit de mai multe ori în România, a mai cântat Concertul nr. 1 pentru corn de Richard Strauss în calitate de solist, alături de Filarmonica „George Enescu”. În partea a doua a concertului prezentăm Simfonia Alpilor de Richard Strauss, o lucrare dificilă, complexă, însă lirică şi dramatică în acelaşi timp, interpretată de o orchestră foarte mare. La Simfonia Alpilor, solistul Martin Owen se alătură Orchestrei Filarmonicii, în calitate de şef de partidă în orchestră”, a declarat dirijorul Christian Badea.

Stagiune online
Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”
Joi, 12 noiembrie 2020, ora 19.00
Dirijor CHRISTIAN BADEA
Solist MARTIN OWEN
Concertmaistru invitat DAVID LEFÈVRE

Program
Joseph Haydn – Te Deum pentru Împărăteasa Maria Tereza
Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn şi orchestră, KV 495
Richard Strauss – Simfonia Alpilor
Dirijorul Corului IOSIF ION PRUNNER