Spectacole de teatru independent în weekend la ARCUB

o familie fericita

Programul de weekend de la ARCUB aduce pe scena centrului cultural din strada Lipscani două spectacole altfel prezentate de teatre independente invitate în cadrul Stagiunii Artelor Performative. Sâmbătă, 16 aprilie 2022, de la ora 19.00, István Téglás şi Alina Berzunţeanu urcă pe scena ARCUB cu spectacolul „O familie fericită” produs de unteatru, iar duminică, 17 aprilie, publicul de teatru este invitat să urmărească cea mai recentă producţie a Teatrului Apropo, „Pandemic SOLOs”, de la ora 19.00.

Spectacolul din 16 aprilie, „O familie fericită – psihodramă ambulantă” este semnat de Alina Berzunţeanu şi  István Téglás şi prezintă un colaj de întâmplări în care cei doi actori împărtăşesc din propriile temeri, speranţe şi regrete. Un spectacol mai degrabă amuzant decât trist, pe care cei doi artişti l-au numit un spectacol 2 în 1one-woman show şi one-man show, „O familie fericită” invită publicul să îi acompanieze într-o călătorie neobişnuită, dar interesantă în trecutul celor două personaje.

„Întreaga poveste este conturată de la un el și-o ea total independenți, cu povești de viață diferite, dar care, în final, capătă nume: Alina și István. De altfel, în poveștile lor se poate regăsi oricine, într-o oarecare măsură. Replicile sunt scurte și directe, pentru că așa sunt și amintirile: după ani și ani, îți rămân întipărite doar frânturi de cuvinte, care, în timp, se schimbă, pentru că nu mai știe nimeni exact cum a fost în realitate.” – Cezar Barbu, AIVI Centrul Media

Duminică, 17 aprilie, treisprezece artişti din cele mai variate domenii îşi pun împreună întrebări, împărtăşesc dileme, frici şi speranţe trăite în pandemie în spectacolul colectiv „Pandemic SOLOs” coordonat de regizorul Radu Popescu. Producţia Teatrului Apropo îmbină diferite limbaje performative, de la teatru la muzică, dans, creaţie multimedia şi instalaţie video. Artiştii au fost selecţionaţi în urma unui call de proiecte, iar solourile propuse au fost aduse laolaltă în baza dialogului artistic şi a afinităţilor. Selecţionarea solourilor a fost realizată cu participarea coregrafului şi performerului Cosmin Manolescu.

Un spectacol plin de fragilitate, „Pandemic SOLOs” aduce mai aproape de public o poveste-empatie, o poveste-trăire, în care fiecare privitor își poate regăsi măcar una dintre emoțiile încercate în perioada de izolare.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

 

Preţuri bilete:

Cat.I – 50 de lei;

Cat.II – 35 lei cat.II.

 

16 aprilie 2022 | ora 19.00 – O familie fericită – psihodramă ambulantă

Producător: unteatru, 2021

De: Alina Berzunțeanu și István Téglás

Cu: Alina Berzunțeanu și István Téglás

Light design: Dragoș Mărgineanu

 

17 aprilie 2022 | ora 19.00  –  Pandemic Solos

Producător: Teatrul Apropo în parteneriat cu AREAL – spaţiu pentru dezvoltare coregrafică, 2021

Idee și coordonare proiect: Radu Popescu

Performeri: Corina Ciontu, Maria-Luiza Dimulescu, Alexandra Stroe, Vlad Benescu, George Rotaru, Jean-Lorin Sterian

Coordonator mizanscenă: Andrea Gavriliu

Scenografie și grafică: Petre Alexandru

Muzică: Sebastian Lazăr

Multimedia: Diana Butnaru

Instalație video: Alina Tofan și Ioana Buraga

 

Spectacolele fac parte din Stagiunea Artelor Performative de la ARCUB.