Spectacole româneşti la New York si Seattle

Spectacolele Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase şi Eu. O casă de păpuşi, ambele semnate de regizoarea Carmen Lidia Vidu, ajung toamna aceasta în Statele Unite ale Americii.

Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase este un spectacol-confesiune ce aduce alături cele mai cunoscute cantece ale Mariei Tănase, interpretate magistral de actriţa Mirela Pană, dar şi lucrurile cele mai putin ştiute despre marea artistă. Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase va avea săptămâna viitoare două reprezentaţii peste ocean: pe 6 octombrie la New York, la invitaţia Institutului Cultural Român, şi pe 8 octombrie la Seattle, un spectacol organizat de ICR şi American Romanian Cultural Society The Northwest Bridge to Southeast Europe.

De asemenea, Eu. O casă de păpuşi, un spectacol-emblemă despre emanciparea femeii, adaptare modernă a capodoperei lui Henrik Ibsen, în care actriţa Aura Călăraşu readuce la viaţă celebrul personaj Nora, va avea trei reprezentaţii în Statele Unite ale Americii, în luna noiembrie: pe 18, 19 şi 20 noiembrie, spectacolul se va juca la prestigioasa sala HERE Arts Center din New York. Cele trei reprezentaţii ale spectacolului vor fi precedate de o conferinţă de presă a echipei Eu. O casă de păpuşi, pe data de 17 noiembrie.