Tratamentele chinezești: tu știi ce cumperi?

Medicamente chinezesti

Medicamentele tradiționale chinezești sunt produse și distribuite în întreaga lume. Mulți le percep ca fiind naturale, benigne cu câteva efecte secundare, dar reglementările medicamentelor fluctuează în diverse state.

Sunt ele atât de sigure precum credem noi? Studiile precedente au dovedit existența unor chimicale periculoase cum ar fi Arsenic (As) și Mercur (Hg) în medicamentele chinezești. O nouă cercetare publicată recent de Dr. Etsuko Furuta (Universitea Ochanomizu, Japonia) și  Profesor Nobuaki Sato (Universitatea Tohoku, Sendai, Japonia) în “ Chimia Toxicologică și de Mediu” ridică problema controlului și reglementării consumului, producție și distribuției medicamentelor chinezești.

Furuta și Sato au publicat analiza chimică la 32 de medicamente chinezești, 21 de mostre au fost achiziționate online și restul din piețe și de la companii farmaceutice. Rezultatele analizelor chimice au descoperit Arsenic și Mercur în toate. În plus, rezulatele au arătat că medicamente cu același nume, dar produse în locuri diferite, aveau diferențe în concetrația acestor elemente periculoase.

Majoritatea acestor tratamente chinezești nu aveau pe etichetă o listă a ingredientelor, ceea ce face dificilă evaluarea produsului de către consummator. Cele care avea o listă a ingredientelor nu era în totalitate corectă, testele arătând prezența unor elemente periculoase și concetratii variabile.

Acest studiu demonstrează că piața a medicametelor chinezești, nu este reglemaentată suficient și pune sub semnul întrebării siguranța lor. Concluzia este clară: consumul prelungit de astfel de medicamente trebuie evitat.

Click aici pentru detalii privind studiul științific.