Trei evenimente „Jazz in the Park” vor anima Clujul în 2016

Trei evenimente vor avea loc anul acesta la Cluj sub umbrela 'Jazz in the Park'. Este vorba despre 'Jazz in the Street', 'Picnic in the Park' și festivalul 'Jazz in the Park'. Prin intermediul evenimentelor, organizatorii îi invită pe clujeni să-și redescopere orașul și să se bucure de activități culturale și de muzică bună în spații publice și parcuri din Cluj-Napoca.

'Imaginați-vă o zi în care vă veți putea plimba pe stradă și veți vedea centrul animat de muzică, dans, mici spectacole și expoziții. Gândiți-vă la acele locuri din cartierele clujene devenite legende urbane și la faptul că vom încerca să ducem arta acolo. Jazz in the Street este un prilej de a face ceva pentru oraș și pentru artiștii lui. Noțiunea de street art este intens discutată la Cluj și pe această cale, invităm artiști și alți organizatori să se alăture conceptului dacă au idei și vor să contribuie', a declarat directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

În 23 aprilie, tinerii artiști selectați vor fi prezentați publicului larg într-un eveniment neconvențional ce va avea loc pe străzile din centrul orașului, în cartiere și în parcuri.

'Un obiectiv al nostru este ca în fiecare an să încercăm să adăugăm ceva nou festivalului: un spațiu nou, evenimente mai multe sau aranjamente diferite în Parcul Central. Sperăm să reușim să surprindem pozitiv și în acest an. De asemenea, reușita Fondului Jazz in the Park de anul trecut ne îndeamnă să ne stabilim obiective mai îndrăznețe pentru 2016', a mai spus Alin Vaida.

Festivalul Jazz in the Park a ajuns de două ori (în 2014 și 2015) în finala European Festival Awards, concurând alături de festivaluri importante din Europa la categoria Best Small Festival.