Turul unei expoziţii de Geta Brătescu, la Londra, în română

Duminică, de la ora 15.00, la Camden Arts Centre, va fi organizat un tur în limba română pentru expoziţia Getei Brătescu, ”The Studio: A Tireless, Ongoing Space”

Voluntarii de la Camden Arts Centre, Alexandra Colceriu şi Eduard Popescu vor oferi vizitatorilor un tur în limba română al expoziţiei Getei Brătescu. Acesta va dura aproximativ 45 de minute şi va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Materialul plin de viaţă al artistului român, Geta Brătescu (91), cuprinde performance, tapiserie, colaj pe hartie, grafică, film experimental şi instalaţie.

Expoziţia ”The Studio: A Tireless, Ongoing Space” este centrată pe abordarea studioului de-a lungul vieţii artistei, ca spaţiu de desfăşurare artistică, ca spaţiu independent, eliberat de influenţele economice şi politice.

La 91 de ani, Brătescu continuă să lucreze zilnic, în studioul ei. De-a lungul carierei sale a observat spaţiul acesta ca un loc în care să redefinească sinele, ridicând întrebări despre identitatea individuală şi dematerializare, invocând dimensiuni ale eticii şi feminităţii printr-o curiozitate îndelungată asupra personajelor literare, incluzând figurile lui Aesop, Faust şi Medea, după cum se descrie pe site-ul centrului expoziţional.

Brătescu reprezintă în acest an România, la Bienala de Artă de la Veneţia, cu proiectul „Apariţii”. Expoziţia se desfăşoară în Pavilionul României din Giardini della Biennale şi în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia şi este deschisă publicului până pe 26 noiembrie 2017.