Un român cu dublă cetățenie, română și israeliană, a decedat în atacurile din Israel

Getting your Trinity Audio player ready...

Update:

În cadrul unei declarații făcute la Varna, unde participă la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, premierul Marcel Ciolacu a anunțat cu regret că un cetățean român, care deținea și cetățenia israeliană, a decedat în urma conflictului din Israel. Premierul a subliniat solidaritatea României cu poporul israelian și a condamnat atacurile teroriste asupra teritoriilor și cetățenilor statului israelian.

„Contextul internațional impune și mai multă solidaritate între statele partenere, care împărtășim aceste valori. Mă refer aici la tragedia prin care trece și poporul israelian, după cele prin care trece poporul ucrainean. România condamnă cu tărie atacurile teroriste asupra teritoriilor și cetățenilor statului israelian. Și îmi exprim regretul profund pentru victimele acestor atacuri și transmit condoleanțe familiilor îndoliate”, a afirmat Marcel Ciolacu.

În plus, premierul a subliniat dreptul Israelului de a-și apăra teritoriul și cetățenii: ”Și noi am primit astăzi vestea că un cetățean, și român, a decedat în aceste conflicte și cred că statul israelian este îndreptățit să își apere țara cu toate forțele”.

 

 

Știrea inițială:

Un cetățean român, care deținea și cetățenia israeliană, a fost victima atacurilor din Israel. Bărbatul a servit în Forțele de Apărare ale Israelului, conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România.

MAE a exprimat profunda tristețe în urma pierderii cetățeanului și a transmis sincere condoleanțe familiei. Într-un mesaj publicat pe Twitter, oficialii MAE au reiterat sprijinul României pentru Israel: ”Sincere condoleanțe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populației din Israel”.

Până în prezent, peste 700 de persoane au decedat și peste 2.300 au fost rănite în atacurile Hamas din Israel, bilanțul fiind în continuă creștere.