UNATC organizează SEECS Short Film Festival

Şapte universităţi din tot atâtea ţări participă la cea de-a patra ediţie a SEECS Short Film Festival, care va avea loc de joi până sâmbătă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), potrivit unui comunicat al acestei instituţii de învăţământ.

SEECS Short Film Festival prezintă filme studenţeşti în proiecţii publice gratuite la UNATC (str. Matei Voievod, nr. 75 – 77, sector 2). Deschiderea oficială a evenimentului are loc pe data de 28 iunie, ora 19,00 Sala Atelier. În aceeaşi seară vor fi proiectate primele filme din competiţie.

Proiecţiile vor continua în zilele de 29 iunie şi 30 iunie, de la ora 14,00 tot în sala Atelier. Ceremonia de premiere şi vizionarea filmelor apreciate de juriu vor avea loc în 30 iunie, ora 19,00 sala Atelier, relevă sursa citată.

Universităţi participante sunt: UNATC „I.L.Caragiale” Bucureşti, (Facultatea de Film – organizator); NATFA Sofia, Bulgaria; IKU Istanbul, Turcia; HCTTS Atena, Grecia; AFMM Tirana, Albania; FDU Belgrad, Serbia; ADU Zagreb, Croaţia.

Din juriu fac parte regizorul de film Roxana Stroe din România, câştigătoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale la unele dintre cele mai prestigioase festivaluri de film; Bulent Kucukerdogan din Turcia – profesor de film la Universitatea din Gaziantep (Turcia), Kucukerdogan a fost timp de 4 ani preşedintele SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools) şi este fondatorul SEECS Short Film Fest; Alexey Hristov din Bulgaria, care este directorul de programe al Fundaţiei Americane din Bulgaria şi fondatorul festivalului de film Early Bird. De asemenea, el a fost cercetător-invitat la Universitatea Georgetown, având ca obiect de studiu organizaţiile non-profit şi societatea civilă.

Invitaţii străini la festival sunt profesori şi studenţi din şcolile de film participante.

Festivalul e organizat de UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti şi ARCUB.

„SEECS Short Film Festival este o iniţiativă a SEECS – Asociaţia Şcolilor de Film din Sud-Estul Europei/ South-Eastern Europe Cinema Schools. Aflat la cea de-a 4-a ediţie (primele trei ediţii au avut loc la Istanbul), festivalul este o platformă educaţional-culturală şi reprezintă un eveniment prin care cele mai recente producţii studenţeşti sunt aduse pe marele ecran. Prin prezenţa festivalului la Bucureşti, începând din acest an, organizatorii îşi doresc să inaugureze un demers care să aibă continuitate. Festivalul se adresează atât cunoscătorilor (critici de film, profesionişti ai cinematografiei şi artelor), cât şi publicului larg interesat de filme de calitate pe marele ecran”, mai relevă comunicatul