Ursus Breweries inaugurează o nouă linie de îmbuteliere în fabrica din Brașov

Getting your Trinity Audio player ready...

Ursus Breweries a deschis o nouă linie de îmbuteliere în fabrica sa din Brașov, ca parte a unei investiții strategice de 50 de milioane de euro începute în 2020. Această nouă linie se bazează pe tehnologie de ultimă generație și a fost instalată într-o clădire recent construită. În plus față de linia de îmbuteliere, Ursus Breweries a adăugat noi depozite, laboratoare și spații de birouri pentru a optimiza capacitatea operațională.

Pentru a integra noua linie, au fost realizate îmbunătățiri tehnologice și lucrări de infrastructură. Compania a construit un depozit nou de 1.800 mp pentru depozitarea produselor finite și un alt depozit de 1.200 mp pentru ambalaje. Investiția include, de asemenea, noi laboratoare, spații de birouri suplimentare și facilități pentru cei peste 200 de angajați ai fabricii.

Inaugurarea oficială a avut loc pe 26 octombrie, în prezența președintelui și directorului general al Asahi Group Holdings, Ltd., Atsushi Katsuki. Michał Mrowiec, președintele Ursus Breweries, a menționat că, în ciuda unor situații imprevizibile, noua linie și facilitățile sunt acum complet operaționale.

Investiția a inclus și îmbunătățiri legate de sustenabilitate, precum modernizarea instalațiilor de utilități și creșterea capacității de recuperare a CO2. Până în 2024, fabrica din Brașov va beneficia și de o nouă instalație de filtrare a berii.

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România și face parte din Asahi Europe & International.