Violonistul Maxim Vengerov, Ansamblul „Les Dissonances” şi dirijorul Tiberiu Soare în agenda bucureşteană a Festivalului Enescu

Pentru astăzi, 17 septembrie, melomanii bucureşteni au trei opţiuni oferite de organizatorii Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Violonistul Maxim Vengerov şi pianista Polina Osetinskaya vor susţine un recital în această după-amiază, de la ora 16.30, la Sala Mare a Ateneului Român. Din program fac parte Sonata nr. 32 KV 454 în Si bemol major pentru pian și vioară de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata a II-a op. 6 în fa minor pentru pian și vioară de George Enescu, Sonata op. 18 în Mi bemol major pentru vioară și pian de Richard Strauss şi Rapsodia „Tzigane” de Maurice Ravel. Accesul publicului în sala de concert este condiţionat de prezentarea certificatului verde care trebuie sa fie generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii de protecție este obligatorie.

De la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti va avea loc un concert ce se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. În program – Uvertura națională de George Stephănescu, Dixtuorul pentru suflători op. 14 în Re major de George Enescu şi Stabat Mater de Gioachino Rossini. Solişti vor fi Marta Sandu Ofrim, Mihaela Ișpan, Lucian Corchiș şi Ion Dimieru. Îşi dau concursul Orchestra şi Corul instituţiei.

Şi tot în această seară, începând cu ora 19.30, pe scena Sălii Palatului evoluează Ansamblul „Les Dissonances” – cu al doilea concert din programul festivalului Enescu 2021. Solist va fi violonistul David Grimal, directorul artistic al orchestrei. Programul cuprinde Suita „Pasărea de foc” de Igor Stravinski, Poemul op. 25 de Ernest Chausson, Rapsodia „Tzigane” de Maurice Ravel şi Concertul pentru orchestră de Bela Bartók. Accesul publicului se va face doar cu îndeplinirea condițiilor sanitare – distanțare fizică și purtarea măștii de protecție.

La finalul concertului, publicul este invitat să participe la lansarea albumului Chausson, Ravel, Enescu” realizat de Ansamblul Les Dissonances”. Aceasta va avea loc începând cu ora 21.30, la Standul Cărturești, amplasat în foaierul Sălii Palatului. David Grimal va avea o scurtă discuție cu interpretul și scriitorul Lucian Nicolae, va răspunde la întrebările jurnaliștilor și publicului și va acorda autografe. Evenimentul va fi transmis pe paginile de Facebook ale Festivalului Enescu și Librăriei Cărturești.