Violonistul Valentin Şerban – câştigător al Concursului internaţional „George Enescu”

Miercuri, 19 mai 2021, de la ora 18,00, Ateneul Român a găzduit finala secțiunii „Vioară” din cadrul celei de-a XVII-a ediții a Concursului Internațional „George Enescu”.

În ultimul act, podiumul a fost disputat de trei muzicieni din Germania, România și, respectiv, din Coreea de Sud: Tassilo Probst, care va împlini în luna iulie 19 ani, care a interpretat Concertul op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, Valentin Șerban, 31 de ani – care a ales Concertul op. 47 de Jean Sibelius și violonista coreeană Jaewon Wee, 21 de ani, protagonistă a Concertului op. 77 de Johannes Brahms.

Juriul, prezidat de Dmitry Sitkovetsky și din care au făcut parte alți 7 membri, dintre care 2 au urmărit evoluțiile concurenților on-line, a decis ca premiul I, în valoare de 15 000 de euro, să-i revină lui Valentin Șerban, reprezentantul României. Jaewon Wee s-a clasat pe poziția a doua, însoțită de suma de 10 000 de euro. Iar locul al treilea și suma de 5000 de euro i-au revenit lui Tassilo Probst. A acompaniat Orchestra Filarmonicii „George Enescu” dirijată de Wilson Hermanto.