Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, a început consumul de droguri la 13 ani

Getting your Trinity Audio player ready...

Vlad Pascu, tânărul care a provocat un accident rutier în județul Constanța, soldat cu decesul a două persoane, a început să consume droguri la vârsta de 13 ani, potrivit procurorilor DIICOT. Consumul a debutat pe fondul unor probleme emoționale și familiale. De-a lungul anilor, Pascu a consumat constant droguri de risc și de mare risc, având acces la resurse materiale peste medie.

În noaptea de 13/14 aprilie 2023, Vlad Pascu a oferit droguri de mare risc și de risc la domiciliul său din București, pentru consumul ilicit al mai multor persoane. Printre substanțele oferite se numără oxycodonă, xanax și metamfetamină. Procurorii DIICOT subliniază că evoluția personală a lui Pascu a fost marcată de consumul constant de droguri, dezvoltând un comportament histrionic, favorizat de accesul la resurse materiale peste medie.

În contextul acestui comportament, în noaptea de 18/19 august 2023, sub influența drogurilor, Pascu a provocat un accident rutier în localitatea 2 Mai, județul Constanța, soldat cu moartea a două persoane.

În același dosar, părinții lui Vlad Pascu, Miruna și Mihai Pascu, au fost trimiși în judecată. Miruna Pascu este acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare, în timp ce Mihai Pascu este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Procurorii DIICOT au solicitat menținerea măsurilor preventive și obligarea inculpaților la plata sumei de 45.000 lei ca cheltuieli judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat Tribunalului București pentru soluționare.