În următoarele zile, vremea va continua să fie deosebit de caldă la nivel național, cu temperaturi ce depășesc media climatologică a perioadei. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în prima parte a săptămânii vom avea parte de vreme frumoasă și însorită, însă, pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii martie, instabilitatea atmosferică va crește, aducând ploi și descărcări electrice în mai multe regiuni.
Weekend călduros, cu maxime de până la 22 de grade
În intervalul 9-10 martie, vremea va fi predominant frumoasă, iar temperaturile diurne vor depăși cu mult valorile obișnuite pentru această perioadă. Maximele vor oscila între 10-13 grade pe litoral și 21-22 de grade în zonele de deal din vestul țării. Minimele vor fi mai coborâte în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori de -8 până la -5 grade, dar vor rămâne mai ridicate în regiunile deluroase din Banat și Crișana, unde vor ajunge la 9-10 grade.
În București, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Maxima zilei de sâmbătă va atinge 19 grade Celsius, cu aproape 10 grade peste media climatologică, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -2 și 2 grade.
Schimbări treptate: Norii și ploile își fac apariția
Începând cu seara zilei de 10 martie și în noaptea de 10 spre 11 martie, norii vor deveni mai prezenți în vestul și nord-vestul țării, unde sunt așteptate ploi și averse, mai ales în Banat, Crișana și Maramureș. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea intensificări locale în vest, precum și la altitudini mari. Maximele vor rămâne ridicate, între 11-15 grade pe litoral și până la 22-23 de grade în dealurile vestice, iar minimele vor oscila între -4 și 10 grade.
În Capitală, duminică, 10 martie, vremea va fi în continuare frumoasă, cu un cer variabil și temperaturi maxime de 21 de grade, iar minimele se vor încadra între 2 și 5 grade.
Instabilitate atmosferică la începutul săptămânii
Pe 11 martie, temperaturile vor rămâne ridicate în sudul, estul și centrul țării, însă în vest valorile diurne vor începe să scadă. Se vor înregistra între 14 și 23 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 11 grade. În jumătatea de vest, cerul va fi mai mult noros, cu perioade de ploi sub formă de aversă și, izolat, descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte.
Bucureștenii vor avea parte în continuare de vreme deosebit de caldă, cu maxime de 22-23 de grade și minime de 8-9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.
Ploile câștigă teren, dar temperaturile rămân ridicate
Începând cu 12 martie, vremea va deveni instabilă, mai ales în jumătatea vestică a țării, unde sunt prognozate ploi și averse, însoțite posibil de descărcări electrice. La munte, la altitudini mai mari, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări locale, însă temperaturile vor continua să fie peste media normală: maxime între 15 și 23 de grade, iar minime între 2 și 12 grade.
La București, regimul termic va rămâne similar cu cel din zilele precedente, cu maxime de 20-22 de grade și minime de 8-10 grade. Cu toate acestea, spre finalul intervalului, probabilitatea de ploi va crește.
Final de săptămână cu vreme instabilă
Între 13 și 16 martie, meteorologii prognozează o vreme în general instabilă în majoritatea regiunilor țării. Aversele și descărcările electrice vor fi mai frecvente, iar cerul va avea perioade cu înnorări accentuate. Chiar și în acest context, temperaturile vor rămâne peste media normală pentru luna martie.
Pentru București, se anunță în continuare temperaturi ridicate, însă probabilitatea de ploi va fi mai mare, mai ales la începutul și finalul intervalului.
Primăvară timpurie, dar cu episoade de instabilitate
Vremea caldă, atipică pentru această perioadă, va domina România în următoarea săptămână. Cu toate acestea, ploile și instabilitatea atmosferică vor începe să-și facă simțită prezența în vest și nord-vest, iar până spre jumătatea lunii martie, ne putem aștepta la un regim termic în continuare ridicat, dar cu episoade frecvente de precipitații.
Descoperă mai multe la Radio Clasic FM
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.