Whoopi Goldberg a fost suspendată de la ABC News

Whoopi Goldberg a fost suspendată marți de la talk-show-ul „The View” difuzat de rețeaua ABC pentru că a afirmat cu o zi mai devreme că Holocaustul „nu a fost despre rasă”, a spus președintele diviziei de știri a rețelei.

Goldberg, în vârstă de 66 de ani, și-a cerut scuze pentru remarcile ei mai târziu, luni, în timpul unei apariții la „The Late Show” și din nou la următoarea emisiune a „The View”, marți dimineață.

„În vigoare imediat, o suspend pe Whoopi Goldberg pentru două săptămâni pentru comentariile ei greșite și dureroase”, a declarat Kim Godwin, președintele ABC News, într-o postare pe Twitter.

„Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am cerut să-și ia timp și să reflecteze și să învețe despre impactul comentariilor ei”, a spus Godwin. „Întreaga organizație ABC News este solidară cu colegii noștri evrei, prietenii, familiile și comunitățile.”

Goldberg și invitații ei discutau despre Holocaust, după ce un consiliu școlar local din Tennessee a votat pentru eliminarea romanului grafic „Maus”, de Art Spiegelman, din programa sa de arte lingvistice de clasa a opta. Oficialii școlii din comitatul McMinn au citat blasfemia și nuditatea în lucrarea câștigătoare a premiului Pulitzer.