Ziua Păcălelilor sărbătorită la Opera Comică pentru Copii

După ce a avut premiera în ediția trecută a Festivalului Internațional 'George Enescu', 'Munchhausen — Stăpânul minciunilor' revine pe scena Operei Comice pentru Copii. Pe 1 aprilie, de la ora 17.00, Munchhausen îi așteaptă pe toți tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 114 ani să-l însoțească într-o călătorie de 100 de minute până-n Lună și-napoi. Creația contemporană a compozitorului român Dan Dediu este regizată de Cristian Mihăilescu și poate fi vizionată și pe 2 și 3 aprilie, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

Echipa de realizatori este întregită de Răzvan Mazilu (coregrafie), Andreea Rotaru (decoruri) și Daniela Drăgulescu (costume), pregătirea muzicală fiind asigurată de Adriana Maier. Din distribuție fac parte (în ordine alfabetică): Daniel Filipescu / Vicențiu Țăranu (Munchhausen), Plamena Anghelova / Valentin Racoveanu (Munchheim), Andreea Iftimescu / Sorana Negrea (Frau Kern), Amaia Arrieta / Raluca Oprea (Lisbeth), ?tefan Schuller / Fang Shuang (Actorul) și Copiii: Jennifer Dumitrașcu, Justin Năstasă, Bogdan Șerban — inovație regizorală. Soliștilor li se alătură Ansamblul Profil, sub bagheta maestrului Dan Dediu, și Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii.

Până în luna iunie, Opera Comică pentru Copii pregătește încă o producție nouă: 'Jack și vrejul de fasole' (balet, premiera pe 16 aprilie), precum și o nouă ediție a celor două festivaluri destinate celor mici: Festivalul 'Hansel și Gretel' (organizat cu ocazia Săptămânii 'Școala Altfel', în perioada 15-24 aprilie) și Festivalul 'Opera Copiilor' (organizat în luna iunie, în Parcul Herăstrău). Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro — cu minim 48 de ore înainte de spectacol — și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) — între orele 10-14, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, între orele 10-20 sâmbăta, joia fiind închis.