A murit dirijorul Viorel Leancă

Viorel Leancă, dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu,” a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.

Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții orchestrei pe pagina oficială de Facebook. Leancă a fost un promotor al folclorului bucovinean și al muzicii populare, lăsând în urmă o moștenire muzicală valoroasă. A colaborat cu numeroși artiști de renume, cum ar fi Sofia Vicoveanca, Irina Loghin și alții.

„Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieţii, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi şi dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroşilor artişti, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă. Astăzi părăseşte această lume, lăsând tristeţe şi regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar şi muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru şi care va rămâne întru veşnicia timpului aici, pe pământ”, se arată în mesajul transmis de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”.