A murit George Nicolescu

Getting your Trinity Audio player ready...

Lumea muzicii românești este în doliu după pierderea cantautorului George Nicolescu, o voce emblematică și inconfundabilă a scenei artistice din România, care a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Vestea tristă a fost împărtășită de Andrei Păunescu (fiul poetului Adrian Păunescu) pe rețelele sociale, confirmând astfel dispariția unuia dintre cei mai apreciați interpreți ai țării.

George Nicolescu, născut pe 12 martie 1950, a fost un artist desăvârșit, cunoscut în special pentru interpretarea sa memorabilă a cântecului „Eternitate”, compus de George Grigoriu. Melodia aceasta, care a răsunat în inimile multor români de-a lungul anilor, rămâne un simbol al talentului și al sensibilității sale artistice.

Comemorarea sa a strâns mesaje emoționante din partea colegilor de breaslă și a admiratorilor. Compozitorul Ionel Tudor i-a adus un omagiu, evocând „vocea de aur” a artistului și dorindu-i un „drum lin către stele, în eternitate”. Cezar Ouatu, și el originar din Ploiești ca și George Nicolescu, a lăsat un mesaj emoționant pe rețelele sociale, rememorând legătura dintre ei și contribuția inestimabilă a lui Nicolescu la muzica românească.

Asociația Nevăzătorilor din România a evidențiat și ea rolul important pe care George Nicolescu l-a avut în comunitatea nevăzătorilor, recunoscându-i prezența marcantă pe scena muzicală și caracterul său deosebit. Prin mesajul său, Asociația subliniază cât de mult va lipsi George Nicolescu nu doar ca artist, dar și ca prieten și susținător al celor cu dizabilități vizuale.

George Nicolescu a lăsat în urmă o moștenire muzicală de neprețuit, piesele sale rămânând vii în memoria colectivă a românilor. Talentul său, vocea caldă și interpretările sale pline de emoție vor continua să inspire și să aducă alinare multor inimi.