Aderarea României  la Organizația europeană pentru cooperare și eezvoltare economică

Getting your Trinity Audio player ready...

 România se află într-o poziție favorabilă în cursa de aderare la această prestigioasă organizație internațională și concentrază eforturile pentru a îndeplini criteriile de aderare în cursul acestui an.

”Îndeplinirea criteriilor de aderare în cursul acestui an reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătății și se referă în primul rând la accesul la servicii de sănătate de bună calitate, care este condiționat de continuarea investițiilor începute prin PNRR, digitalizare și dezvoltarea resurselor umane în sănătate”, a subliniat Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Întâlnirea cu domnul Stefano Scarpetta, directorul Departamentului de Ocupare a Forței de Muncă și Afaceri Sociale, a inclus discuții asupra calendarului negocierilor și progreselor înregistrate de România în sectorul sanitar. Stefano Scarpetta a apreciat progresele semnificative realizate de România în ultimii doi ani și a încurajat autoritățile să continue programul de reformă și investiții în domeniul sănătății.

Delegația României, condusă de Ministrul Sănătății, a fost formată din personalități  precum domnul Ambasador pentru relația cu OCDE, Adrian Vierița, Doamna Prof. univ. dr. Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și domnul Florin Ciocan, președintele ANMCS.

Această reuniune reprezintă un pas esențial în demersul României pentru integrarea în OCDE, o organizație ce promovează cooperarea între statele membre, dezvoltarea economică și socială, și împărtășirea de bune practici în domenii cheie, inclusiv sistemul de sănătate.