Blue Noise: jazz, beat boxing și atelier de creație

Nume mari ale scenei de jazz din România concertează în fiecare duminică la ParkLake, până la 1 aprilie. Blue Noise este formația care va concerta duminică, 25 martie, de la ora 18:00, prin cei șase soliști care promit o experiență sonoră unică, a muzicii jazz interpretate a capella, cu sonorități din anii ’50 – ’60, ritmuri de pop, rhythm and blues și beat. Evenimentul va avea loc pe scena „Main Square” de la parterul centrului comercial.

Iar, cei mici, sunt așteptați și mai devreme, în același loc, dar de la ora 16:00, la „Atelierul de creație decorativă”, inspirat de muzica jazz (pentru cei cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani). Intrarea va fi liberă.

Concertul și atelierul fac parte din proiectul „Elefantul curcubeu”, o inițiativă UCIMR, co-finanțată de AFCN, prin care organizatorii și-au propus să aducă mai aproape muzica jazz în rândul celor mai tineri din public și nu numai, evidențiind capacitatea sa de a transmite o lume plină de culoare, contrar percepției generale conform căreia jazz-ul este o muzică inaccesibilă. Sute de copii au participat la fiecare atelier susținut până acum, fie că au învățat să creeze mici instrumente muzicale, fie că au pătruns secretele teatrului de umbre, toate inspirate de muzica jazz.

„Blue Noise: un «laborator de voci» în care sunetele şi sonorităţile «blue» şi melancolice ale jazzului se întâlnesc cu disonanța și neliniștea «noise-ului» urban”, sunt cuvintele prin care se auto-caracterizează membrii trupei: Ana Alexa, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Flavia Zoe, Mihail Grigore, Bogdan Tudor și Denis Bolborea, șapte voci cu timbre diferite care vor să emoționeze și să impresioneze prin bucuria de a cânta împreună, pasiunea pentru muzică şi carisma inconfundabilă.

Următorul concert al stagiunii va fi „AFRODIZZY” susținut de Luiza Zan acompaniată la chitară de Iulian Pavelescu, duminică, 1 aprilie, de la ora 18:00. Publicul va putea asculta cel mai nou proiect muzical al celor doi artiști, „cu muzici de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor.”