Botticelli – Inferno @ Happy Cinema

Pe data de 21 aprilie, ora 19:00, Happy Cinema Bucuresti vă invită la un nou documentar fascinant: Botticelli – Inferno.

Botticelli a ilustrat Infernul din Divina Commedie lui Dante într-un total de 102 desen.“Botticelli Inferno” este fascinant datorită felului în care investighează secretele din spatele desenelor lui Boticelli, care ne arată o față întunecată a artistului renascentist, cunoscut pentru  picturile idilice, care inspiră calm, cum ar fi “Nașterea lui Venus” și “La Primavera”.

În octombrie 2016, Infernul, a treia parte a trilogiei lui Dan Brown ( dupa Codul lui DaVinci și Îngeri și Demoni), cu Tom Hanks și regizat de Ron Howard este lansată internațional. Povestea abordează unul dintre misterele ascunse în desenele lui Botticelli inspirate de Divina Commedie lui Dante. Dar care este adevarata poveste din spatele acestor ilustrații, în special, a Hărții Infernului lui Dante Alighieri? De ce a fost lucrarea lui lăsată neterminată, de ce s-a pierdut și cum a fost redescoperită? Timp de secole, “Harta Infernului” a zăcut închisa în tezaurul Vaticanului.

Documentarul este subtitrat în limba română.

Tarif unic: 26 lei

Bilete pe www.happycinema.ro