Colin Burgess, primul baterist al legendarei formații AC/DC, a decedat

Getting your Trinity Audio player ready...

Lumea muzicii rock este în doliu după anunțul decesului lui Colin Burgess, primul baterist al celebrei formații australiene AC/DC. Muzicianul a încetat din viață la vârsta de 77 de ani, potrivit unui comunicat al trupei transmis pe rețelele sociale.

„A fost primul nostru baterist și un muzician foarte respectat. Amintiri fericite, ‘Rock in peace’, Colin”, au transmis membrii AC/DC, exprimându-și tristețea pentru pierderea fostului lor coleg. Detaliile privind cauza decesului nu au fost făcute publice.

Burgess a fost membru fondator al trupei AC/DC, formată în 1973, contribuind la definirea sunetului caracteristic al formației. Deși a părăsit trupa în 1974, fiind înlocuit de Phil Rudd, contribuția sa la succesul inițial al trupei rămâne incontestabilă. AC/DC a devenit cunoscută la nivel internațional, în special prin hitul „Highway to Hell” din 1979, dar și prin contribuția sa semnificativă la genul muzical rock.

După plecarea sa de la AC/DC, Burgess a fondat formația The Masters Apprentices, o altă trupă de succes, care a fost inclusă în Australian Music Industry Hall of Fame în 1998, marcând astfel un alt punct culminant în cariera sa muzicală.

Decesul lui Colin Burgess reprezintă o pierdere importantă pentru lumea muzicii și lasă în urmă un moștenire semnificativă pentru iubitorii de rock din întreaga lume.