Costume de baie 2024

Getting your Trinity Audio player ready...

Odată cu prima zi de vară parcă se resimte în atmosferă o briză estivală și odată cu acest sentiment apare și preocuparea cu privire la ținutele de plajă. Chiar dacă momentul vacanței este departe, poți totuși începe să-ți planifici ținutele pentru această vară iar acest articol te poate ghida în privința alegerii costumului de baie.

Anul acesta va fi mai ușor ca niciodată să-ți construiești garderoba în jurul costumelor de baie, deoarece linia dintre haine și stiluri tehnice de înot devine din ce în ce mai estompată. Dincolo de costumul de baie negru care este unul dintre preferatele tuturor timpurilor de purtat atât vara la mare cât și în toate anotimpurile la piscină, mai putem adaugă variații, fie prin niște șorturi denim sau o rochie terry cu niște sandale drăguțe fie alternând cu piese din trendul costumelor de baie din anul acesta.

În prezentările de modă de-a lungul ultimelor două sezoane se observă șaronguri din mătase micro și haine supradimensionate tricotate cu dibăcie afirmă Jordan LaGuardia și Terese Ostendorf LaGuardia, cofondatorii Meridian Swimwear. “Această tendință de strat transparent împreună cu tendința fără pantaloni aduce îmbrăcămintea de înot în viața de zi cu zi.”

În plus, îmbrăcămintea de înot a devenit un lider în moda sustenabilă, cu multe branduri care își integrează eforturi mai etice în afacerile lor.

 “Observăm o schimbare conștientă departe de costumele de baie de vară ieftine, de 30 de dolari, care rezistă doar câteva luni,” a declarat Sienna Gomez, fondatoarea Sienna Swim. “Clienții noștri sunt interesați de originea costumelor lor de baie și de faptul că sunt fabricate într-un mod sustenabil și cu grijă.”

Această prefrință a pieței face parte din mentalitatea culturii de înot, o conexiune cu Pământul, care merită toată aprecierea pentru această schimbare – deși a fost mai lentă pentru ready-to-wear. Și faptul că a crescut varietatea de materiale și procese de fabricație a contribuit la implementarea acestor practici prietenoase cu mediul care sunt acum noul standard pentru îmbrăcămintea de înot.

Odată cu mișcările ample de sustenabilitate apar acum și unele tendințe interesante în îmbrăcămintea de înot. De la elemente de hardware încrustate cu strasuri și tehnologie invizibilă de modelare până la continuarea esteticii virale coquette, hai să explorăm tendințele care vor predomina pe toate plajele în acest an.

Coquette, Continued

Este omniprezent – din sfera modei până la decorațiuni, din telefoane până la părul și pantofii noștri și acum, inclusiv în costumele noastre de baie. Obsesia pentru estetica ultra-feminină, cunoscută sub numele de coquette, va continua să domine pe tot parcursul verii, fără a surprinde pe nimeni. Fii pregătită să vezi multe fundițe, nuanțe de roz deschis, volane și pliuri.

Maillot Mania

Costumele de baie întregi sunt un clasic și ușor de integrat în ținute, iar datorită influenței Sofiei Richie și revenirii elegante a Pamela Anderson în lumina reflectoarelor, ele sunt din nou în vogă. “Sunt încântată de revenirea costumelor de baie întregi: un element de bază atemporal și elegant, pe care oamenii îl reintroduc într-un mod încă sexy și distractiv,” a împărtășit Gomez. “Observ cum clienții noștri își completează costumele de baie cu bijuterii aurii, părul strâns și rochii transparente care trec ușor de la zi la noapte.”

Shiny Hardware

Integrarea bijuteriilor pentru strălucire, glamour și eleganță chiar și la plajă.  Imaginează-ți lanțuri atașate în jurul taliei și alte mici bijuterii strălucitoare, astfel încât să poți străluci la soare fără să-ți faci griji că ai putea pierde ceva. Ca un bonus, adaugă câteva bijuterii de înot de la Dorne, care se pot prinde de orice costum de baie, pentru o notă de strălucire distractivă în plus.

Bandeaus

Se observă că bandeau-urile reapar în trend, poate că este datorită revenirii esteticii anilor ’70, în general. Sunt ușor de purtat în timpul verii și se potrivesc perfect cu revenirea stilului boho-chic, așa că de ce să nu le încercăm? “Căutăm întotdeauna costume de baie care să se concentreze pe evitarea liniilor de bronz,” a explicat LaGuardia. “Nu este nimic mai incomod decât să porți un costum de baie la modă, să te bronzezi prea mult, și apoi să îți petreci restul verii încercând să îți echilibrezi bronzul.”

’90s Minimalism

Parcă tot spunem că anii ’90 au revenit însă pare că niciodată nu au dispărut. Dar nu putem nega o tendință atunci când este prezentă. Formele minimalistice, liniile curate și culorile solide (cum ar fi negrul, bineînțeles), sunt în general clasicele din modă, flatante și în îmbrăcămintea de înot. “Partea de jos clasică, cu talie înaltă și acoperire mai redusă pe fese, va fi întotdeauna la modă, dar în acest an, în special, se pare că există o cerere mare pentru partea de jos în stilul anilor ’90, cu talie joasă și acoperire completă, evidențiind oasele șoldurilor și tot restul,” conform spuselor lui Gomez. “Ca echipă de design, ne concentrăm mai mult pe partea de jos cu talie mai joasă sau medie pentru că alungesc torso-ul și picioarele și avantajează toate tipurile de corp. Modestia este în trend.”

Forme sculptate

Se spune că alegerea îmbrăcămintei de înot nu a fost niciodată ușoară pentru cei cu corpuri obișnuite. Costumele de baie mici nu oferă prea mult în afară de acoperirea elementelor esențiale, în timp ce costumele de baie cu mai mult acoperire nu sunt întotdeauna cele mai elegante sau cool. Anul acesta în schimb, este de excepție în acest sens . Mai multe branduri se axează pe elemente de modelare care pot fi integrate discret într-un costum de baie, cu ajutorul țesăturilor de compresie și a construcției modelatoare. Aceste elemente oferă suportul necesar și efectele de modelare dorite, care pot spori încrederea oricui. Inspirată de co-fondatoarea Chrissy McCurdy, care purta un sutien sub costumul de baie, Stylest a început ca o modalitate de a face lenjeria modelatoare prietenoasă cu apa, în loc să facem eforturi disperate de a ne schimba corpurile ca să se potrivească costumelor de baie. “Îmbrăcămintea de înot modelatoare a avut nevoie de o transformare de modă pentru mult timp,” a declarat co-fondatoarea Stylest și fostul editor de modă, Joyann King Michael. “Stilurile de viață și corpul femeilor evoluează, iar costumele de baie flaușate și mici nu sunt mereu soluția.”

Culori din natură

În acest an, îmbrăcămintea de înot se concentrează pe culorile naturale: albastru, verde, maro și tonuri neutre. Ia în considerare mediul în care te vei afla, cu apa, nisipul și frunzele tropicale. Această schimbare poate fi privită ca parte a tendinței generale a modei către alegeri de stil mai subtile. Costumele de baie strălucitoare, neon, populare în anii 2010 sunt evitate în această decadă.  “Observăm o tendință de ‘revenire la elementele de bază’ în îmbrăcămintea de înot,” a declarat fondatoarea și CEO-ul Jade Swim, Brittany Kozerski Freeney. “Culorile neutre, de tip pământii, au avut întotdeauna succes pentru noi, dar în special în acest an, devinind tendință. Acestea avantajează toate tonurile de piele și, dacă este dorit, îți permit să adaugi accesorii mai îndrăznețe și haine de acoperire pentru a-ți stiliza piesele de înot diferit pentru fiecare tip de ocazie.”

Print Renaissance

Pentru cei care nu preferă estetica subtilă, se observă și note de maximalism, prin imprimeurile  distractive susținute și de designerului Cosita Linda, Lina Goez : “Pentru sezonul următor, observăm imprimeuri tropicale, botanice și exotice superbe, cu nuanțe strălucitoare de turcoaz și corali de asfințit.”