„Elefantul curcubeu” – safari creativ urmat de concerte jazz

Părinţi şi copii sunt invitaţi, din 4 februarie, în fiecare duminică, să se îmbarce într-o călătorie inedită, plină de culoare, în lumea atelierelor creative completate de magia muzicii jazz, în cadrul evenimentului „Elefantul curcubeu” – un veritabil safari creativ, desfăşurat în zona „Main Square” a centrului comercial ParkLake.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, evenimentul va fi organizat, în perioada 4 februarie – 1 aprilie, de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) şi ParkLake.

„În zona „Main Square” a centrului comercial, „Elefantul curcubeu” va găzdui în fiecare duminică, de la ora 16,00, ateliere în cadrul cărora cei mici vor învăţa să confecţioneze mici instrumente muzicale, să decoreze obiecte, vor intra în culisele teatrului de umbre şi vor participa la ilustrarea sonoră a unor poveşti muzicale, toate menite să le dezvolte abilităţile artistice şi practice şi să îi familiarizeze, în acelaşi timp, cu muzica de jazz, plină de tonalităţi creative, ce va constitui liantul tuturor activităţilor”, precizează sursa citată.

Atelierele vor fi organizate în parteneriat cu membri ai Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, Centrul Local Steaua Polară.

Totodată, de la ora 18,00, vor fi organizate concerte de jazz, susţinute de cei mai în vogă artişti ai momentului: Adrian Nour, Viorica Pintilie, Marta Popivici, Irina Sârbu, Mircea Tiberian, Teodora Spînu, Blue Noise.

Prima duminică a „Elefantului curcubeu” va găzdui, de la ora 16,00, un atelier de confecţionat mici instrumente muzicale, urmat, de la ora 18,00, de un concert susţinut de cunoscutul actor Adrian Nour, finalist al concursului Vocea României, împreună cu bandul său.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în dezvoltarea proiectelor culturale, UCIMR se înscrie şi prin acest proiect în tendinţele europene de a facilita accesul la cultură, prin intermediul muzicii, în parteneriate cu instituţii publice şi private.