Expoziția „Icoana – credință și tradiție”, vernisată la TNB

Expoziția "Icoana – credință și tradiție", ediția a III-a, a fost vernisată joi la Teatrul Național București, ea propunând o selecție dintre cele mai frumoase icoane pe sticlă și pe lemn, lucrate de meșteri și creatori populari contemporani din România.

"Expoziția este un proiect inițiat de Institutul Național al Patrimoniului și Direcția de Patrimoniu Imaterial prin care încercăm să realizăm promovarea celor care lucrează în continuare în stilul tradițional românesc și, evident, în ceea ce privește icoana pe lemn, în stilul bizantin. Totodată, încurajăm prin această expoziție creatori populari care, în colțuri de țară în care nici nu te aștepți, au creat cercuri de copii care pictează", a declarat Oana Petrică, director în Institutul Național al Patrimoniului.

Expoziția, organizată de Institutul Național al Patrimoniului, cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Teatrul Național București "I. L. Caragiale" și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, va fi deschisă la București în perioada 15 decembrie 2016 — 12 ianuarie 2015, iar în perioada 18 ianuarie 2017 — 6 februarie 2017 va fi itinerată la Iași.