Începe festivalul EUROPAfest

Sub sloganul „It's all about live quality music!”, EUROPAfest ediţia 24, prezintă, de astăzi, 11 mai, până în 20 mai, la Bucureşti şi Sibiu, peste 300 de artişti din 45 de ţări.

În program sunt incluse concerte de jazz, blues, pop şi muzică clasică, Bucharest International Jazz Competition (13 – 20 mai), cursuri de măiestrie şi workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner şi Gala EUROPAfest.

Prima zi a festivalului are în program o gală găzduită, de la ora 19.00, de Sala Majestic a Teatrului Odeon din Capitală, intitulată "American Jazz Night". Pe scenă vor urca grupurile Triism şi Far From Carolina, formate din muzicieni din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Iar la Sibiu, concertul care deschide EUROPAfest este inclus în stagiunea Filarmonicii din oraş: Concertul nr. 2 op. 21 în fa minor pentru pian şi orchestră de Frederic Chopin şi Simfonia a II-a op. 27 de Serghei Rahmaninov sunt lucrările din program. Invitaţi sunt dirijorul olandez Arthur Arnold şi pianista Rosalind Phang din Malaezia. Concertul are loc la Sala Thalia din Sibiu, cu începere de la ora 19,00.